Hirek a világból és azon túlról

Re: Hirek a világból és azon túlról

HozzászólásSzerző: Plieur Dátum: 2010.07.30. 14:07

Tiszteletem
Azért figyelembe kellene venni egy komoly tényezőt: a média hatalma és annak hatása a közvéleményre, utána meg a közvélemény hatása a saját kormányukra. Volt amikor háborút nyertek ezzel, volt amikor háborút vesztettek el emiatt.
Plieur

HozzászólásSzerző: zollye Dátum: 2010.07.30. 18:38

Plieur írta:Tiszteletem
Azért figyelembe kellene venni egy komoly tényezőt: a média hatalma és annak hatása a közvéleményre, utána meg a közvélemény hatása a saját kormányukra. Volt amikor háborút nyertek ezzel, volt amikor háborút vesztettek el emiatt.

Elismerem: Bölcs meglátás!
-Vietnam... Bosznia...
Van benne valami!

Üdvözlettel! :lassan
zollye

HozzászólásSzerző: Túlélő Dátum: 2010.07.30. 22:12

zollye írta:Üdvözletem!

Nagyon úgy fest, hogy ITT az igazság, - most sem lesz másképp.
Ezeknek senki nem vethet gátat, mert nyíltan visszaélnek a gazdasági-, katonai fölényükkel...
-Szégyentelenek!

Az adófizetőik mit szólnak ehhez, - hogy az országtól kilométer-ezrekre polgárokat ölnek a pénzükön?
-Valószínűleg mindegy nekik...
:huha

Tiszteletem!

Az adófizetők egyik fele Demokrata, a másik fele Republikánus. A Republikánusok háborúpártiak és azt ismételgetik amit a Fox tévécsatorna mond. A Demokraták háború-ellenesek voltak, de csak addig amíg Bush volt az elnök. Obama békért ígért, de a béke elmaradt. A Demokraták viszont nem tüntetnek, mert Obama az elnök és ha Obama tovább háborúzik az nem igazán zavarja őket, csak az, ha Republikánus elnök teszi ugyanezt.
Más pártnak semmi esélye arra, hogy hallassa a hangját. Ahogy Plieur írta, a média irányít mindent -és az internetes nagy sajtó. Amiről a média és a nagy újságok (és internetes oldalaik) hallgatnak, abból nem lesz botrány. És az ilyesmikről mindig hallgatnak. A hír az, hogy Britney Spears mit csinált éppen, az hogy az USA hadserege háborús bűnöket követ el, vagy hogy 5000 amerikai katona meghal az nem hírértékű. A szabad sajtónak pedig zéró az esélye a nagyokkal szemben. Persze ez az emberek hibája is, bármi történik, ők úgyis csak a nagy médiát figyelik és úgyis csak a két nagy pártra szavaznak. Amíg van kóla, sültkrumpli és a hobbijukkal foglalkozhatnak, addig változás nem lesz a mentalitásukban. :nemtom
Túlélő

HozzászólásSzerző: Plieur Dátum: 2010.07.30. 22:59

The american way of life :dörzsi
Plieur

HozzászólásSzerző: Kelevéz Dátum: 2010.07.31. 18:40

Adjon Isten minden jót!

Az amerikai hadtörténelem egyik igen alapvető vonása a hajlam a tömeggyilkosságra.
Csak gondoljunk az indián kérdés vegyi-biológiai-fizikai megoldására. :box
A másik az, hogy folyton orvul megtámadják őket távoli és gazdag országok és akkor kénytelenek ezeket elfoglalni. :nemugatsz
Szomorú!

Valamint csatlakozom zollye véleményéhez!

Minden jót!

Kelevéz
Kelevéz

HozzászólásSzerző: Plieur Dátum: 2010.08.24. 19:33

Tiszteletem
Szomorú esemény.
posting.php?mode=reply&f=15&t=61
Nyugodjon békében.
Mihamarabbi felépülést a sebesülteknek.
Plieur

Előző